BENSIN OCH SPARTIPS

Bensin rabatt pensionär

Drivmedel kan vara riktigt dyrt och att fylla tanken på bilen, husbilen eller motorcykeln kan kosta många hundralappar. Men det finns kort som ger återbäring för varje tankad krona och som kan användas som betalmedel när tankning sker. På bensinbolagens kort finns också i regel en reseförsäkring men för att den ska gälla måste hela eller en del av resan vara betald med kortet. Oftast måste minst 75 procent av resan vara betald med kortet men vissa bolag har krav på 50 procent. Det som då ingår är bland annat avbeställningsskydd, försening av bagage och reducering av självrisk på hemförsäkringen. Oavsett vilket beninsbolagskort du använder finns det rabatter och och erbjudanden. Dessa varierar dock från kort till kort, så du gör bäst i att kolla upp det på förhand. Vissa bolags bensinkort ger dessutom bonus vid inköp på varor hos andra ställen än bara hos själva bensinbolaget. 

De kort som ges ut av bensinbolagen är helt gratis och utan årsavgift. Det gör att man får kredit, bonus och billigare drivmedel utan att betala något.

Olika bensinkort ger olika rabatter beroende på bensinbolag. Men samtliga kort ger lägre pris på drivmedel, rabatt på alla inköp hos företaget, exempelvis om du behvöer köpa glykol eller nya vindrutetorkare. På de bemannade stationerna brukar rabatterna vara högre än hos obemannade. Så om du vill spara så mycket pengar som möjligt så är det på bemannade stationer du måste tanka hos. Det gäller dock inte hos alla bolag och det är också något du själv måste kolla upp innan du skaffar kortet.

[wd_hustle id=”optin-1″ type=”embedded”/]