FORTUM

Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering.

Läs mer om Fortums rabatter på el och elavtal till pensionärer och seniorer

Energibolaget Fortum är ett av Sveriges ledande inom ren el. Förutom el utvecklar och erbjuder de lösningar inom värme, kyla, återvinning och avfalls­han­tering. Miljöaspekten är viktig för Fortum, som sedan länge satsar stort på minskade koldioxidutsläpp. Arbetet mot en koldioxidneutral ekonomi fortsätter, men faktum är att Fortum redan idag är Europas tredje största producent av koldioxidfri el.

Fortum Ellevio

Det svenska elnätet är uppdelat i stamnät och regionnät. Staten äger stamnätet och därunder finns flera olika ägare av regionnäten. Fortum ägde tidigare regionnät, men sålde 1 juni 2015 dessa till Ellevio. För hjälp med elnätsärenden, såsom vid strömavbrott, är det alltså Ellevio du ska vända dig till.

Elpris Fortum

När det är oroligt på elmarknaden är det extra viktigt att se över sitt elavtal. Elpriset varierar från timme till timme och styrs av spotpriset på den nordiska elbörsen Nord Pool. Vilket elavtal som är mest fördelaktigt beror på var i landet du bor, hur du bor och hur du konsumerar el. Mer om Fortum elpris för just dig kan du läsa nedan, där vi går igenom vilka olika avtal som finns.

Fortum Elavtal

Hos Fortum kan du alltid välja rörligt eller fast elpris. Rörligt pris är det vanligaste valet och det passar dig som klarar av prissvängningar över tid. Ett fast elpris är att föredra om du vill veta exakt vad den el du använder kostar per kilowattimma.

Fortum prisskydd

Som en tilläggstjänst har du med rörligt pris hos Fortum en möjlighet till prisskydd, vilket innebär att du kan binda elpriset inför en dyrare period, till exempel under de kalla vintermånaderna. Du får alltså fördelarna med både fast och rörligt pris.

Seniorrabatt Fortum

Fryser du hemma? Då kan det vara på sin plats att vända sig till ett företag som Fortum som för dig som är 55+ erbjuder en förmånlig seniorrabatt. Glöm alltså inte att Fortum erbjuder seniorrabatt när du behöver vända dig dit.

Fortum erbjuder elavtal med seniorrabatt till dig som fyllt 55 år, så att du kan lägga pensionen på roligare saker. I det ingår bland annat 100% fossilfri el, fri månadsavgift under första året och löpande rabatt på priset så länge du är kund. Avtalet har ingen bindningstid och omfattas av en nöjdkundgaranti.

Pensionärsrabatt Fortum

Fortum har det mesta du kan tänka dig när det kommer till el för ditt hem eller hushåll. Ett redan förmånligt pris blir ännu mer förmånligt med den pensionärsrabatt du som pensionär har tillgång till.