HEMMASPA – ETT ÅTERSTÄLLANDE BAD

Tappa upp ett varmt bad. Fyll ditt badkar med vatten med precis rätt temperatur, oavsett om du vill ha det rykande varmt eller bara precis ljummet. Medan badkaret fylls, dämpa ljuset och tänd några ljus. Utöver det kan du hjälpa dig själv att slappna av ytterligare genom att göra några av dina favoritsaker. Detta kommer att få dig att må bra. Till exempel:

  • Häll upp ett glas vin, juice, te, fruktbål eller lite vatten.
  • Spela avslappnande musik. Sök på webben eller där du brukar streama musik med nyckelord som “spa-spellistor” eller “spa-musik”.
  • Tänd lite rökelse eller doftljus.
  • Lägg fram en fluffig handduk eller badrock för när du sedan kommer upp hur ditt härliga bad.

Lägg till badsalt, eteriska oljor och andra ingredienser till ditt bad. Detta är ett utmärkt sätt att förhöja ditt bad och ger dig fördelarna med aromaterapi också. Lägg gärna till badsalt, bubbelbad, badoljor, badpärlor, badbomber och allt annat som hjälper dig att slappna av.
Om du vill kan du tillsätta mjölk och havregryn till ditt bad, eftersom dessa har en fuktgivande effekt och är bra för torr hud.

  • Om du vill kan du tillsätta mjölk och havregryn till ditt bad, eftersom dessa har en fuktgivande effekt och är bra för torr hud.
  • Eller prova att tillsätta mandelolja, jojobaolja eller till och med en sked kokosolja. Du kommer upp ur badet med babymjuk hud!

Prova en hudmask. Du kan enkelt göra en hemmagjord hudmask. Det gör att din hud känns fräsch och slät.
Detta behöver du:

1 halv mosad avokado

1 matsked honung

1 matsked kakao

Mosa och blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Vips så är din återfuktande ansiktsmask klar. Applicera på hela ansiktet och låt verka i 10-15 minuter. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Massera dina ömma muskler. Med allt hårt arbete du gör mellan spadagarna kan du ha ont i rygg, ben, armar eller nacke. Ta dig tid att knåda dina muskler med fingrarna för att få musklerna att slappna av i det varma vattnet.

Exfoliera din hud. Använd en tvättsvamp eller en kroppsskrubb för att exfoliera dina armar, ben och bål. Din hud kommer att kännas mjuk, slät och frisk när du kommer upp ur badkaret.
Använd mjuka cirkulära rörelser för att ta bort den döda huden.
Om du vill, raka dina ben och andra kroppsdelar efter att du har exfolierat.

Torka huden och applicera en närande lotion. Använd en handduk för att torka huden och förslut sedan fukten genom att applicera en lotion eller kroppskräm på dina armar, ben och bål. När din kropp är täckt av lotion, ta på dig din morgonrock för att ge den tid att absorberas i huden innan du klär på dig.

Hej spadag!