HEMMASPA – GE DIG SJÄLV EN ANSIKTSBEHANDLING

Exfoliera ansiktet försiktigt. Blöt det med varmt vatten och använd en tvättlapp eller en handduk för att skrubba bort den döda huden. Var noga med att använda en mjuk cirkulär rörelse istället för att utöva tryck, eftersom din ansiktshud är känslig och kan sträckas och bli skrynklig om du hanterar den för hårdhänt.

  • Ansiktsskrubb fungerar också bra. Köp en i butiken eller gör din egen genom att blanda ihop följande ingredienser: 1 matsked olivolja, 1 matsked mald mandel eller malda havregryn och 1 tesked vatten. Använd den för att skrubba ansiktet och skölj sedan av med varmt vatten.

Ge dig själv en ångbehandling. Fyll en liten kastrull med vatten och värm den på spisen tills den börjar ånga. Drapera en handduk över bakhuvudet och håll huvudet över kastrullen så att ångan kan smeka ditt ansikte. Håll ansiktet där i två till tre minuter för att få full effekt av ångan.

  • Se till att inte hålla ansiktet så nära att det känns extremt varmt. Ditt ansikte ska kännas väldigt varmt, men inte obehagligt varmt.
  • Öka njutningen av en ansiktsångning genom att tillsätta några droppar eterisk olja. Lavendel, tea tree-olja och rosenvatten har alla en avslappnande effekt.

Gör en ansiktsmask. Att göra masker hemma är roligt, och de gör ditt ansikte lika mjukt som en babys hud. Använd en ansiktsmask från butiken eller blanda ihop ett recept med hushållsingredienser. Applicera den i ansiktet i femton minuter och tvätta sedan bort den. Här är några populära maskalternativ:

  • För torr hud: Blanda 1 tsk honung och 1 tsk olivolja
  • För vanlig hud: Blanda 1 tsk honung och 1 krossad banan
  • För fet hud: Blanda 1 tsk honung och 1 tsk kosmetisk lera

Återfukta ditt ansikte. Fånga in fukten från dina ansiktsbehandlingar med en bra kräm i ansiktet för att avsluta processen. Du kan använda antingen en köpt kräm eller lite ansiktsolja, som jojoba-, argan-, kokos- eller mandelolja. 

Hej spadag!