HEMMASPA – GÖR DIN EGEN MANIKYR & PEDIKYR!

Ta bort ditt gamla lack. Börja om på ny kula genom att ta bort det gamla nagellacket från dina naglar och tånaglar. Använd acetonfri nagellacksborttagning om möjligt, eftersom aceton torkar ut dina naglar.

Blötlägg fingrarna. Förbered en skål med varmt vatten och blötlägg dem i fem minuter med naglarna helt nedsänkta. Detta kommer att mjuka upp naglarna och nagelbanden för att göra dem lättare att forma.

dem i fem minuter med naglarna helt nedsänkta. Detta kommer att mjuka upp naglarna och nagelbanden för att göra dem lättare att forma.

  • Använd inte oljor eller tvål i skålen med varmt vatten. Det är bättre att använda vanligt vatten så att det inte blir rester på fingrarna när du målar dem.

Klipp och fila dina naglar. Använd nagelklippare eller sax för att forma var och en av dina naglar till halvmåneformer. Använd en nagelfil för att jämna ut grova fläckar och jämna ut formerna, så att alla dina naglar ser professionellt trimmade ut.

Tryck tillbaka dina nagelband. Ta en nagelbandspusher och tryck försiktigt tillbaka dina nagelband så att de inte längre syns på dina naglar. Var mycket försiktig om du klipper eller trimmar bort överflödig hud så huden inte skadas och du får en infektion.

Applicera ditt lack. En bra manikyr har minst tre lager: baslack, färg och  topplack. Vissa gillar att applicera mer än ett färgskikt för att säkerställa maximal täckning. Låt dina naglar torka helt mellan lagren för att förhindra kladd.

  • Den bästa metoden för att måla naglarna snyggt är att måla ett streck på vardera sidan och sedan fylla i mitten.
  • Om du vill måla en design på dina naglar, gör det efter färgbeläggningen, lägg sedan toppskiktet sist för att täta in det.

Blötlägg och exfoliera dina fötter. Fötter blir ofta försummade i daglig vård, men det här är din spadag, så ta dig tid att göra det rätt! Blötlägg dina fötter i badkaret eller i en skål fylld med varmt vatten. Om dina fötter är torra eller förhårdade, använd en pimpsten för att ta bort de grova fläckarna.

  • Vissa förhårdnader behöver extra hjälp att lossna. Prova en fothyvel eller något annat instrument utformat för att ta bort torr hud.

Trimma och polera dina tånaglar. Forma dina tånaglar med en nagelklippare, se till att runda av kanterna för att förhindra inåtväxande tånaglar. Antingen gör du en pedikyr i tre lager eller applicerar helt enkelt ett lager klarlack för att skydda och förbättra dina tånaglar.

Hej spadag!