MORS DAG RABATTER

Varje vår firar vi mors dag. Det är en dag när barn firar sina respektive mödrar med bland annat blommor, kort eller mindre gåvor. Trots att det inte är en allmän flaggdag, som i Finland, förekommer det ofta att flaggan hissas även i Sverige. Att få flaggan hissad är lite av en morsdagspresent bara det.

Läs mer om mors dag

Första gången dagen blev firad på riktigt i Sverige var 1919. Den som startade firandet var en kvinna vid namn Cecilia Bååth-Holmberg. Men firandet av mors dag började en del år tidigare i USA. Det är faktiskt tack vare president Woodrow Wilson som det varit en allmän helgdag sedan 1914.

När är mors dag?

I Sverige är dagen en handelshögtid som alltid inträffar den sista söndagen i maj och nästa gång är det den 28 maj 2023. Många nätbutiker och arrangörer brukar annonsera ut kampanjer och liknande under maj månad. Så det finns stora möjligheter att hitta något extra fint och speciellt när du är ute i god tid.

Har du egna vuxna barn kan det vara läge att börja bearbeta dem redan under april månad och inkludera dem i dina planer. Då blir de påminda om att uppvakta sin mamma också, utan att det blir allt för uppenbart.

Morsdagspresenter

Något lämpligt på mors dag som present är, förutom blommor och kort, till exempel en temugg, ett presentkort på ett spa eller liknande. Snittblommor är alltid uppskattade och finns att hitta nästan var som helst. Men vill du ge en present som håller lite längre kan du överväga en krukväxt eller till och med någon planta till trädgården eller uteplatsen.

Nu för tiden är det inte så många som skickar kort till varandra, och det är synd att den traditionen försvunnit lite. Det finns så många fina kort att köpa i de flesta butiker. Det gör att du inte behöver leta upp speciella presentbutiker för att hitta ett morsdagskort. Det räcker ofta att besöka vanliga matvarubutiker eller stormarknader.

Mors dag erbjudande

Du kan hålla utkik efter mors dag rabatt för att handla på nätet. Då kan du också enklare överraska din egen mamma med något fint. Inte sällan kan du hitta olika rabattkoder i tidningar, online eller få erbjudanden via e-post. Speciellt om du är medlem i flera olika kundklubbar.

Många gånger är erbjudanden personligt anpassade för att passa dig, baserat på olika enkäter du fyllt i eller det du köpt under året. Här har vi istället gjort det enkelt för dig genom att samla de rabatter vi tror är relevanta för dig som senior.

Köp mors dag presenter från dessa varumärken

Albrekts guld
Diamanter, guld och andra smycken till bra priser!
Varumärke
Albrekts Guld är en av landets ledande guldsmedkedjor.
Ingen kod ↓
Buttericks
Hitta allt till festen eller maskeraden!
Varumärke
Butterick’s Leco är ett av landets största fest- och maskeradföretag och har varit Festspecialist sedan 1903.
Ingen kod ↓
Fyndiq logo
Allt mellan himmel och jord!
Varumärke
Fyndiq kommer att fylla på med superfynd varje dag!
Guldfynd logo
Smycken, guld och diamanter på nätet!
Varumärke
Hos Guldfynd hittar du ringar, örhängen, halsband, armband, klockor, presenter, presentkort och acessoarer.
Hallberg guld logo
Guld & smycken till kampanjpriser
Kampanj
Ledorden kvalitet, kunskap och service har allt sedan Hallbergs Guld grundades 1860 stått i fokus för verksamheten.