NY FORSKNING – STÄLL TILLBAKA ÅLDERSKLOCKAN 30 ÅR

Människor runt om i världen spenderar miljarder varje år på att försöka se yngre ut. Företag producerar tusentals krämer, piller och behandlingar. Dessutom har forskare arbetat i decennier med att försöka bromsa åldringsprocessen. För bara ett par veckor sedan kom några forskare fram till ett genombrott!

De har utvecklat en metod för att “tidshoppa” celler i mänsklig hud. Forskarna kommer från Babraham Institute i Cambridge, Storbritannien. De säger att de kan vrida tillbaka den åldrande klockan i celler med 30 år. De tillade att detta kunde få huden att se yngre ut. Hudceller i deras tester behöll alla viktiga funktioner. Forskarna säger att deras arbete fortfarande är i ett tidigt skede, men det kan hjälpa människor att se yngre ut i framtiden.

Tekniken som utvecklats av forskarna kan dock förändra både skönhet och hälsa. Den ledande forskaren, Dr Diljeet Gill, sa: “Än så länge har vi bara testat den här tekniken i hudceller. Vi är spända på att se om vi kan överföra den till andra celltyper.” Det betyder att den kan komma att användas för att behandla hudproblem, såsom brännskador, akne och eksem men forskarna hoppas att deras teknik också kan användas för att hjälpa andra delar av kroppen. Deras nya metod kan dessutom hjälpa till att läka skärsår snabbare, särskilt hos äldre människor. 

Deras arbete kan en dag kan hjälpa oss att se yngre ut. Och det kan faktiskt till och med vända åldringsprocessen. Hur otroligt är det inte hur mycket som går att åstadkomma nuförtiden?

Hej till forskningens häpnadsväckande framsteg!