PÅSKIG POTATISGRATÄNG MED TWIST

Kära vänner, är ni redo för påsken? För oss som har sett ett par påskar är det dags att skaka om traditionerna och ge dem en twist! Här kommer mitt hemliga recept på en påskrätt som kommer att få dina gäster att sträcka sig efter mer och kanske till och med lämna påskharen avundsjuk!

Ingredienser:

1 kg fast potatis, skivad tunt
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
150 g riven lagrad ost (gärna prästost eller liknande)
En nypa muskotnöt (för den där extra twisten!)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda grädde, mjölk, vitlök, senap, salt, peppar och muskotnöt i en kastrull. Värm upp på medelvärme tills det börjar puttra.
  • Varva potatisskivorna och den rivna osten i en smord ugnsfast form.
  • Häll över den varma gräddblandningen över potatisen och osten.

Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen fått en härligt gyllene färg.

Servera med glädje och ett gott skratt! Påskkramar till er alla och njut av denna fantastiska tid tillsammans med nära och kära. Och kom ihåg, det finns inget fel i att göra påskmat med en liten tvist, även om det skulle få påskharen att höja på ögonbrynen!