SNABB OCH NÄRINGSRIK KYCKLINGGRYTA MED ÄRTER

Perfekt för en hälsosam vardagsmiddag!

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 kycklingfiléer, skurna i bitar
  • 1 burk (400 g) kikärtor eller 2 dl gröna ärtor, avrunna och sköljda
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 morot, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chiliflakes (valfritt)
  • Salt & peppar efter smak
  • 2 dl vatten
  • 1 näve bladspenat
  • 1 dl grekisk yoghurt (till servering)

Gör så här:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor panna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
  2. Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem tills de får färg.
  3. Rör ner moroten, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut.
  4. Häll i krossade tomater, vatten och kikärtor eller gröna ärtor. Låt sjuda i 15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd ner bladspenaten och låt den mjukna i någon minut.

Servera med en klick grekisk yoghurt och valfritt tillbehör som fullkornsris eller quinoa.