Perfekt för en hälsosam vardagsmiddag!
Ingredienser (4 portioner):
- 2 kycklingfiléer, skurna i bitar
- 1 burk (400 g) kikärtor eller 2 dl gröna ärtor, avrunna och sköljda
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 morot, skivad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk chiliflakes (valfritt)
- Salt & peppar efter smak
- 2 dl vatten
- 1 näve bladspenat
- 1 dl grekisk yoghurt (till servering)
Gör så här:
- Hetta upp olivoljan i en stor panna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
- Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem tills de får färg.
- Rör ner moroten, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut.
- Häll i krossade tomater, vatten och kikärtor eller gröna ärtor. Låt sjuda i 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner bladspenaten och låt den mjukna i någon minut.
Servera med en klick grekisk yoghurt och valfritt tillbehör som fullkornsris eller quinoa.