Perfekt för en hälsosam vardagsmiddag!
Ingredienser (4 portioner):
- 2 kycklingfiléer, skurna i bitar
 - 1 burk (400 g) kikärtor eller 2 dl gröna ärtor, avrunna och sköljda
 - 1 burk (400 g) krossade tomater
 - 1 gul lök, hackad
 - 2 vitlöksklyftor, finhackade
 - 1 morot, skivad
 - 1 msk olivolja
 - 1 tsk spiskummin
 - 1 tsk paprikapulver
 - ½ tsk chiliflakes (valfritt)
 - Salt & peppar efter smak
 - 2 dl vatten
 - 1 näve bladspenat
 - 1 dl grekisk yoghurt (till servering)
 
Gör så här:
- Hetta upp olivoljan i en stor panna och fräs lök och vitlök tills de blir mjuka.
 - Tillsätt kycklingbitarna och bryn dem tills de får färg.
 - Rör ner moroten, spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Låt fräsa i någon minut.
 - Häll i krossade tomater, vatten och kikärtor eller gröna ärtor. Låt sjuda i 15 minuter.
 - Smaka av med salt och peppar.
 - Vänd ner bladspenaten och låt den mjukna i någon minut.
 
Servera med en klick grekisk yoghurt och valfritt tillbehör som fullkornsris eller quinoa.
		
		
		
		
		
		
		
		
