STUDENTPRESENTER RABATTER

Har du en närstående som snart ska ta studenten vill du givetvis ge personen något fint i studentpresent 2023. Ibland kan det dock vara svårt att komma på vad du ska köpa som present till en examen. Men misströsta inte, för det finns en hel del bra alternativ för studentpresenter till både killar och tjejer.

Behöver du inspiration, så tipsar vi här nedan om allt från praktiska och personliga studentpresenter, till roliga och annorlunda studentpresenter.

Läs mer om studentpresenter

Traditionella studentpresenter

Det är vanligt att ge de som tar studenten en gåva för att fira den viktiga milstolpen. Även om du vill ge en traditionell present till examen, behöver en studentpresent till henne nödvändigtvis inte vara så olik från en studentpresent kille.

Istället är det vanligt när vi köper studentpresenter att vi väljer en gåva som kan användas länge och som studenten kan bevara som ett minne. Smycken eller en klocka är exempel på sådana studentpresenter. Något som också de allra flesta uppskattar att få som gåva.

Det är också många som ger ett tillskott till reskassan i studentpresent. De som nyligen har tagit studenten längtar ofta efter att få ge sig ut och upptäcka världen, innan det är dags för vidare studier eller att börja arbeta. Då kan en studentpresent i form av pengar till resan vara mycket uppskattat.

Här kan du köpa bra studentpresenter

Du kan ofta hitta en fantastisk present till studenten i dina lokala butiker. Det är dock nästan alltid enklast att shoppa studenten present på nätet. Handlar du online kan du sitta ner i lugn och ro och titta vad som skulle kunna passa som en studentpresent till henne eller honom. På nätet är det enkelt att söka efter vad du är ute efter och se de butiker som erbjuder produkten.

Dessutom kan du ofta hitta erbjudanden och rabatter när du shoppar online och priserna är generellt lägre i nätbutiker än i fysiska butiker. På så sätt kan du vanligen spara några slantar när du shoppar efter examens presenter online.

Köpa present skolavslutning – tänk på det här

I slutändan är det ändå så att de studentpresenter som är bäst är de som passar studentens personlighet bäst. En present som är en bra studentpresent för någon, kan vara mindre lyckad för någon annan.

Det finns dock några saker som kan vara viktiga att ha i åtanke när du ska köpa studenten present, vare sig det är till en tjej eller kille:

  • Sätt en budget för present till examen. Det är lätt hänt att spendera mer än du egentligen har råd med när du handlar presenter till nära och kära. Därför är det bra att i förväg bestämma en budget som du sedan håller dig till. Då blir det också lättare att bestämma vilka skolavslutning presenter som är aktuella att eventuellt köpa.
  • Anpassa present efter personlighet. När du köper studentpresent behöver du inte krångla till det i onödan. Vet du med dig att festföremålet exempelvis alltid bär halsband eller örhängen, kommer ett smycke utan tvekan bli en älskad present.
  • Jämför priser och utnyttja rabatter. Shoppa studentpresent till henne och honom på nätet och ta del av erbjudan och rabatter som ofta finns i nätbutiker. Det är också enkelt att jämföra priser online. Ofta finns en produkt på flera olika webbshoppar och inte sällan har de olika prissättning.

Roliga studentpresenter

När du köper en present till examen behöver det givetvis inte vara något som kostar mycket. Det är faktiskt så att det är tanken som räknas, och många gånger kan roliga presenter vara de allra bästa.

Här är några studentpresent tips på en rolig studentpresent till kille och tjej:

  • Mugg med roligt tryck: Om studenten gillar att dricka kaffe eller te är det aldrig fel med en stor mugg som de kan dricka sin favoritdryck ur. Här kan du välja en mugg med ett roligt motiv eller en skämtsam text.
  • En mini-högtalare: Är studenten en musikälskare är en bärbar Bluetooth högtalare garanterat en succé. Det finns många högtalare i mini format som är enkla att ta med sig i väskan när det är dags att möta upp vännerna i parken eller på stranden.
  • Upplevelser: Det finns många olika upplevelsepresenter som du kan köpa på nätet. Dessutom kan du ofta köpa dem till ett rabatterat pris. Du kan hitta allt från hästridning till massage och konsertbiljetter.

Personlig studentpresent

Vill du köpa en mer personlig studentpresent finns många fina alternativ att välja mellan. Någon som tycker om att skriva kommer garanterat uppskatta att få en lyxig skrivbok tillsammans med en fin kvalitetspenna. För den student som älskar att dansa kan danslektioner vara en perfekt gåva.

Här är några fler tips på studentpresent som är mer personliga:

  • Minnesbok: Du kan antingen själv sätta ihop en minnesbok med minnen från studentens liv. Eller så kan du ge en minnesbok som studenten själv kan fylla med minnen. Vilket som, så blir det här en mycket fin gåva som personen kan spara och ha glädje av hela livet.
  • Fotobok: Idag har de flesta av oss våra bilder sparade på mobilen, men det är något speciellt med att ha fysiska foton från fina stunder i livet. Med en fin fotobok kan studenten spara sina mest minnesvärda stunder. Kanske kan du dessutom komplettera med ett presentkort på ett företag som framkallar bilder.
  • Graverat smycke eller klocka: Om studenten tycker om att bära smycken eller armbandsur är ett graverat smycke eller en klocka ett exempel på en personlig studentpresent till kille och tjej. Du kan till exempel gravera datumet för examen eller några fina ord från dig.

Annorlunda studentpresenter

Vill du ge bort något annorlunda som present till examen är det inte alltid lätt att komma på idéer. Annorlunda skolavslutning presenter kan exempelvis vara sådant som studenten inte alls förväntar sig, men såklart blir väldigt glad över att få.

En student som musicerar förväntar sig troligen inte att få exempelvis en ny gitarr som present till studenten. Vill du göra presenten extra annorlunda och unik kan du till exempel köpa till en axelrem med ett roligt mönster eller en extra fin instrumentväska.

Gillar studenten att spela schack, varför inte då köpa ett fint schackbräde i studentpresent? Det kanske låter dyrt men det finns en del fina budgetvarianter att välja mellan.

Det svåra med annorlunda studentpresenter är att de verkligen inte passar alla. Därför är det viktigt att utgå från studentens personlighet och hobbys för att hitta något annorlunda som just han eller hon kommer att älska.

Köp studentpresenter från dessa varumärken

Albrekts guld
Diamanter, guld och andra smycken till bra priser!
Varumärke
Albrekts Guld är en av landets ledande guldsmedkedjor.
Ingen kod ↓
Buttericks
Hitta allt till festen eller maskeraden!
Varumärke
Butterick’s Leco är ett av landets största fest- och maskeradföretag och har varit Festspecialist sedan 1903.
Ingen kod ↓
Fyndiq logo
Allt mellan himmel och jord!
Varumärke
Fyndiq kommer att fylla på med superfynd varje dag!
Guldfynd logo
Smycken, guld och diamanter på nätet!
Varumärke
Hos Guldfynd hittar du ringar, örhängen, halsband, armband, klockor, presenter, presentkort och acessoarer.
Hallberg guld logo
Guld & smycken till kampanjpriser
Kampanj
Ledorden kvalitet, kunskap och service har allt sedan Hallbergs Guld grundades 1860 stått i fokus för verksamheten.