INGREDIENSER
1 kg butternutpumpa
2 äpplen
3 st schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
1 msk olja
4,5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2,5 dl grädde
salt
vitpeppar
5 msk färsk timjan
1 dl vitt vin
GÖR SÅ HÄR
- Skala och kärna ur pumpa, äpplen och lök i mindre bitar.
- Skala vitlök och skiva tunt.
- Riv ingefära eller skär i mindre bitar.
- Fräs allt tillsammans i olja i en stor kastrull ca 10 minuter.
- Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt småkoka under lock tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter.
- Häll på grädde och vin. Tillsätt timjan. Låt koka upp.
- Ta av från värmen och mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera soppan med ett gott bröd. Och gärna lite krutonger i. Garnera även med färsk timjan!
Hej pumpasoppa!