VATTEN – DIN BÄSTA VÄN I SOMMARVÄRMEN

Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt under alla årstider, men speciellt när det är varmt utomhus. När temperaturen stiger ökar kroppens behov av vätska för att reglera kroppstemperaturen och undvika uttorkning. Att hålla sig ordentligt hydrerad är avgörande för att må bra och upprätthålla optimal kroppsfunktion.

När vi dricker vatten vid varmt väder hjälper det till att svalka kroppen och förhindra överhettning. Det återställer också de vätskenivåer som förloras genom svettning. Genom att regelbundet inta vatten kan vi undvika symptom som trötthet, yrsel och huvudvärk som kan uppstå vid uttorkning.

Vatten fungerar också som en naturlig detox för kroppen genom att spola ut gifter och slaggprodukter. Det bidrar till att upprätthålla en frisk hud genom att fukta den inifrån och främjar också god matsmältning och näringsupptag.

Det är bäst att dricka vatten regelbundet under hela dagen istället för att vänta tills man känner sig törstig. Att ha en vattenflaska till hands gör det enklare att komma ihåg att dricka. Om du är fysiskt aktiv eller vistas utomhus under lång tid kan det vara bra att även tillsätta elektrolyter i form av sportdrycker eller äta vattenrik mat som frukt och grönsaker.

Så nästa gång det är varmt, se till att hålla dig hydrerad genom att dricka tillräckligt med vatten. Det är en enkel men viktig vana som hjälper dig att må bra och njuta av sommaren på bästa möjliga sätt.

Hej dricka vatten!