GODEL

Bakom GodEl står stiftelsen GoodCause som grundades 2005 och som har som mål att starta och driva företag under sitt paraply. De har ett nytänkande i att vinsten inte ska gå tillbaka till privata ägare. Den ska istället gå till välgörenhet och till ideella organisationer som aktivt arbetar för en bättre värld. Elhandelsbolaget GodEl är denna stiftelses första företag och har hittills delat ut vinster på 62 miljoner till sina partnerorganistationer.

Läs mer om GodEl

Ett mijövänligt val

GodEl är ett av Sveriges största elbolag och det är även ett elbolag som har fått märkningen Bra Miljöval. Det innebär att den el som GodEl säljer är förnybar. Deras el kommer bland annat från solceller och de söker även aktivt personer som vill sälja sin överskottsenergi från solcellspaneler.

GodEl och elpris vs konkurrenter

När det gäller priset hos GodEl är allt som påverkar inräknat i deras pris. Något inte alla elhandelsbolag gör. GodEl erbjuder antingen ett rörligt elavtal eller timprisavtal, vilket andra gör med. Men hos GodEl finns ingen bindningstid. Istället satsar de på att hålla nere priserna och ge sina kunder valfriheten att säga upp avtalet om de hittar bättre miljövänliga alternativ.

Däremot erbjuder GodEl inte fast pris. Det är antingen ett snittpris eller per timme. Att de inte erbjuder fast pris är för att det historiskt inte är så lönande för kunderna. De har även valt bort rabatter. Därför finns inte seniorrabatt hos GodEl, inte heller nykundsrabatt. Istället väljer de att hålla ett lågt pris för alla.

GodEl gott omdöme från kunder och i elbranschen

Eftersom GodEl pris alltid är lågt, och inte har bindningsavtal eller uppsägningstid, får de bra omdömen från kunder. Men även inom elbranschen har de ett högt anseende. I jämförelser är ofta God El pris lägst eller bland de lägsta. Därför får de bra omdöme, eftersom de både arbetar aktivt för en bra miljö och ger ett lågt pris på elen.

Rabatter i samma kategori

Kortio logo
Hitta rätt kreditkort!
Varumärke
Kortio har samlat alla marknadens kreditkort och erbjudanden relaterade till kreditkort.
Skellefteå logo
100% förnybar el till inköpspris i 9 månader!
Kampanj
0 kronor i månadsavgift (49 kr/mån, totalt värde 441 kr) och helt utan påslag (7,5 öre per kWh).
Elavtal med lägsta fastprisgaranti!
Elavtal med lägsta fastprisgaranti!
Kampanj
Om du hittar billigare fastprisavtal så prismatchar Svealands Elbolag det och ger i tillägg 1 öre/kWh i extra rabatt.
Ta första steget mot en högre framtida pension!
Ta första steget mot en högre framtida pension!
Kampanj
Samla din tjänstepension – sänk dina fondavgifter!
Fri månadsavgift i 12 månader!
Fri månadsavgift i 12 månader!
Kampanj
Teckna valfritt elavtal och få fri månadsavgift i 12 månader.