TIBBER

Kanske har du hört namnet Tibber dyka upp här och där på senare tid. Det är inte så förvånande, då intresset för det originella elföretaget delvis finansierat av Petter Stordalen, är mycket stort.

Läs mer om Tibber

Tibber elbolag är något så ovanligt som ett energiföretag som vill sälja mindre el. Till skillnad mot andra elbolag tjänar Tibber inga pengar på elen du konsumerar, utan tar istället betalt för den teknik de utvecklar. Genom en smart app kan du följa både din elförbrukning och timpriset på el och på så sätt optimera hur du konsumerar.

Tibber elpris

Elbolagens inköpspris på Nord Pool, spotpriserna, styr elpriset för konsumenterna. När spotpriserna går upp och ner gör även priset för oss elkunder det. Att välja timprisavtal kan således innebära stora möjligheter att spara pengar, men det förutsätter att du har tid och kunskap att aktivt följa elbörsens svängningar. Hos Tibber gör appen det jobbet åt dig. Dessutom betalar du inget extra för mellanhanden, elbolaget, utan köper din el till spotpris.

Är Tibber bra?

För den som är engagerad i klimatfrågan och samtidigt intresserar sig för sin ekonomi, erbjuder Tibber ett mycket intressant alternativ till traditionella elavtal. Du får enkelt översikt över både marknaden, om du så önskar, och din egen konsumtion. Elen du köper är 100% förnybar och appen ger dig hjälp att både styra och minska din elanvändning. Istället för att sälja så mycket el som möjligt, är detta ett företag som investerar i utveckling av smart teknik.

Greenely vs Tibber

Liksom Tibber är Greenely en uppstickare bland elbolagen och erbjuder en app för att minska elförbrukningen. Greenely säljer inte elen till spotpris, men liksom hos Tibber ger appen tips, råd och hjälp omkring hur du kan minska din elförbrukning och spara pengar.

Tibber erbjudande för seniorer

Även om det idag inte finns möjlighet till specifik seniorrabatt hos Tibber el, erbjuds du som kund rabatter på smarta tjänster kopplade till appen. Värvar du en vän får du dessutom 500 kronor i bonus.

Rabatter i samma kategori

Elskling.se logo
Spara i genomsnitt 1800kr per år på ditt elavtal!
Kampanj
Utbudet är stort, det finns idag 120 elhandelsbolag på den svenska marknaden, som...Show More
Utbudet är stort, det finns idag 120 elhandelsbolag på den svenska marknaden, som tillsammans erbjuder de svenska hushållen över 5000 elavtal. Show Less
Fortum logo
Teckna elavtal för seniorer!
Kampanj
Gratis månadsavgift i 1 år, Rabatterat elpris så länge du är kund, Ren &...Show More
Gratis månadsavgift i 1 år, Rabatterat elpris så länge du är kund, Ren & fossilfri el utan bindningstid. Show Less
Göta Energi
500 kr rabatt!
Kampanj
Få 500 kr i rabatt på elen under det första året (ca 42 kr/månad). Ingen...Show More
Få 500 kr i rabatt på elen under det första året (ca 42 kr/månad). Ingen bindningstid, Show Less
ICA Försäkring logo NY
Tydlig och enkel djurförsäkring
Kampanj
I ICAs hundförsäkring och kattförsäkring ingår fria veterinärbesök hos den digitala...Show More
I ICAs hundförsäkring och kattförsäkring ingår fria veterinärbesök hos den digitala veterinärkliniken FirstVet. Show Less
Kortio logo
Hitta rätt kreditkort!
Varumärke
Kortio har samlat alla marknadens kreditkort och erbjudanden relaterade till kreditkort.
Kortio har samlat alla marknadens kreditkort och erbjudanden relaterade till kreditkort. Show Less
Skellefteå logo
100 % förnybar el till inköpspris
Kampanj
0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset, som...Show More
0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset, som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Show Less
1 års fri fast avgift på rörligt elavtal!
1 års fri fast avgift på rörligt elavtal!
Kampanj
Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte de priserna, sen...Show More
Telge Energi är elbolaget som alltid utmanat branschen. Först sänkte de priserna, sen kämpade de mot kolkraften. Show Less