VATTENFALL

Svenska Vattenfall har nog de flesta hört talas om, då de levererat el till såväl privatpersoner som företag i mer än 100 år. Vattenfall är i dag ett europeiskt energiföretag med huvudmarknader i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Moderbolaget, Vattenfall AB, är dock fortfarande helägt av svenska staten.

Läs mer om Vattenfall

Fossilfria inom en generation

Klimatförändringarna är tveklöst en av vår tids största utmaningar och kräver enorma satsningar på forskning och samarbete. Vattenfall har antagit den storskaliga utmaningen att bli fossilfria inom en generation. De kallar det sin Färdplan för koldioxid, som du kan läsa mer om på vattenfall.se. All el Vattenfall säljer i Sverige är fossilfri och kommer från sol-, vind-, vatten- och kärnkraft.

Vattenfall elpriser idag

De rusande elpriserna i Sverige och Europa har dominerat nyhetsrapporteringen under lång tid. Det är viktigt att du ser över ditt elavtal och tänker igenom vad som passar just dig. Om du ska välja fast elpris, rörligt elpris eller timpris beror på var du bor, hur du bor och hur aktiv du är beredd att vara.

Vattenfall spotpris

Till skillnad mot många andra elleverantörer är Vattenfall såväl elproducent som elhandlare. Detta innebär att de både köper och säljer el via den nordiska elbörsen Nord Pool. Spotpris är det pris ett elbolag betalar för el, alltså deras inköpspris. Priset ligger således till grund för det pris de sedan säljer vidare elen för. Spotpriset varierar från timme till timme utifrån tillgång och efterfrågan och för den aktiva elkonsumenten kan det finnas pengar att spara genom att välja ett timprisavtal.

Elpris vattenfall för seniorer

I dagsläget finns inget specifikt elavtal som gör det möjligt att få seniorrabatt hos vattenfall, men genom att kontakta Vattenfall kan du få hjälp att teckna avtal utifrån just dina förutsättningar och på så vis spara pengar. Är du redan kund kan du dessutom ta del av speciella erbjudanden genom att logga in på ditt konto på vattenfall.se.

Rabatter i samma kategori

Kortio logo
Hitta rätt kreditkort!
Varumärke
Kortio har samlat alla marknadens kreditkort och erbjudanden relaterade till kreditkort.
Skellefteå logo
100% förnybar el till inköpspris i 9 månader!
Kampanj
0 kronor i månadsavgift (49 kr/mån, totalt värde 441 kr) och helt utan påslag (7,5 öre per kWh).
Elavtal med lägsta fastprisgaranti!
Elavtal med lägsta fastprisgaranti!
Kampanj
Om du hittar billigare fastprisavtal så prismatchar Svealands Elbolag det och ger i tillägg 1 öre/kWh i extra rabatt.
Ta första steget mot en högre framtida pension!
Ta första steget mot en högre framtida pension!
Kampanj
Samla din tjänstepension – sänk dina fondavgifter!